Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Orvos válaszol: Kínzó székrekedésemen az ájurvéda segített

Nyomtatás Szerző : dátum : 2019-05-14 kommentek : (2)

Tisztelt Doktor úr!

29 éves vagyok, panaszaim évek óta jelentkeznek, és talán emlékszik rám, többször jártam önnél. Távoli lakhelyem miatt ezúton írásban számolok be az állapotomról. Mindig szorulásra hajlamos voltam, ami puffadással, hasi fájdalmakkal járt, aranyerem is gyakran okozott panaszt, de az extrém fáradékonyságom talán a legfőbb baj volt a mindennapokban.

Aztán az ön tanácsára év elején csináltam egy 3 hetes salaktalanító léböjtöt, amitől a puffadás és a hasfájás teljesen elmúlt, székletem, súlyom normalizálódott. Növényi étrendet tartottam azóta, és közérzetem nagyon jó volt egészen egy hónappal ezelőttig, amikor is a régi végbélrepedésem aktivizálódott és a székletürítés rendkívül fájdalmassá vált.

Iszonyatos kínokat éltem meg a gasztroenterológiai és a proktológiai vizsgálat alkalmával, ahol azt mondták, hogy a bajomat műteni fogják, mert nincs más megoldás. Ez a fájdalom, amit a vizsgálatkor átéltem, a tűrőképességem határán volt, és még egyszer nem szerettem volna elviselni. Ugyanakkor székletet is borzasztó fájdalmakkal, csak többórás procedúrával tudtam produkálni, ez nyilván így nem volt élhető élet számomra. Ekkor kértem újra az ön tanácsát. Étrendi és ájurvédikus kezelést javasolt. El kell mondjam, hogy a fájdalmaim és görcsök rövid két napon belül rohamosan oldódtak, és jelenleg már szinte minden funkció normalizálódott. Kérdezem önt, hogyan lépjek tovább, mit tehetek, hogy elkerüljem a probléma kiújulását?

 

Kedves Hölgyem!

Látható, hogy bár segített, de önmagában sem a diéta, sem a kolon-hidroterápia hosszú távon nem oldotta meg a betegségét, és szükség volt arra, hogy a távol-keleti orvoslás bölcsességét is alkalmazzuk a sikeres kezelés érdekében.

Az ájurvéda azt mondja, hogy a székrekedés a vata energia zavara, vagyis olyan folyamat, amikor a koncentrálódás, a kiszárítás, az idegrendszeri aktivitás túlzottá válik, és ez az állapot csak a vata mérséklésével szüntethető. Ezért volt szükség arra, hogy ön gyógynövényolajos beöntéseket kapjon, ami szerencsére azonnal oldotta a panaszait.

Most arra van szükség, hogy ezt az állapotot stabilizálja. Ehhez féken kell tartani a vatát a teste működésében: nem ehet a diétájába nem illeszkedőt, mint száraz, hideg, nyers ételeket, vagyis csakis meleg ételt, csakis hőkezelt növényi ételt egyen, amit bőséges, jó minőségű olajjal készít. Igyekezzen megszüntetni az életében a kapkodást, a hektikusságot. Szánjon a dolgokra elegendő időt, aludjon eleget (6-8 órát), és jó, ha eljár olajos masszázsokra. Folytassa a bélflórája javítását a már felírt prebiotikumokkal és probiotikumokkal, mert ez a széklete megfelelő állagát is garantálni fogja, és javaslatom szerint próbáljon időt szánni arra, hogy megtanulja a helyes relaxációs technikát. Végezzen hasi jógagyakorlatokat a megküldött listának megfelelően és légzőgyakorlatokat. Különösen figyeljen arra, hogy ne fázzon, melegen öltözzön és a környezetét is próbálja melegen tartani. Rövid hideg hatások jók, de mindig kövesse azt a tartós megnyugtató meleg. Ez érvényes a zuhanyzásra is, fürdésre is. Küldök önnek néhány olyan gyógynövényes indiai készítményt, ami tovább nyugtatja a testében a vatát, hogy ne tudjon újra aktivizálódni a fisszúrája és a görcsös végbélműködése. Sok sikert a kezelés folytatásához!

 

Forrás: Természetgyógyász Magazin orvos válaszol rovat

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése
Kommentek
Demeter Aliz 4 óra ago
2020-03-25

Kedves Dr.
Vègső elkeseredèsemben irok ide mivel 1,5 ève beteg vagyok ès a problèmàim nem csökkenek hanem nőnek annak elenère hogy rengeteg orov làtott vizsgàlt de egy se kezelt csak kuruzolt màr külső jelei is vannak a belső problèmàmnak ès èn egyre elkeseredetebb vagyok.
Lelkileg ès anyagilag màr teljesen kimerül igy vègső elkeserèdèsben vàrom visszajelzèsét hogy rèszletesen leirjam panaszaim.

Válasz
Dr. Tamasi József 10 óra ago
2020-05-15

Irjon nyugodtan az info.tamasidr@gmail.com-ra üdv Tamasi dr.

Vélemény, hozzászólás?